top of page

הכנת קרקע




הכנת הקרקע

להכנת הקרקע תפקיד מכריע בהצלחתם של פרחי העונה. ראשית, נפנה מהשטח צמחים מהעונה הקודמת ועשבים (באלה נשתמש לחיפוי או נניח במתקן הקומפוסט הביתי). כעת, נפזר על פני השטח קומפוסט או הומוס בכמות של עד פי שלושה מהכמות המופיעה על האריזה. גם אם אתם משתמשים בדישון אוטומטי, אל תוותרו על שלב זה! לקומפוסט, מלבד היותו חומר מזין, השפעה איכותית על מבנה הקרקע: האדמה בערוגת פרחי עונה, אשר תקבל פעמיים בשנה קומפוסט (עם כל שתילה), תהפוך במשך הזמן, לאדמה מאווררת ודשנה והביצועים של פרחי העונה יעלו בהתאם. לאחר הפיזור נהפוך את הקרקע בקילשון. פעולה חשובה זו מטמינה את הקומפוסט ומאווררת את הקרקע. את התהליך נשלים בעזרת יישור פני השטח במגרפה.


ביקורת מערכת השקייה

כעת, כדאי לבצע בדיקה יסודית של מערכת ההשקיה, גם אם מדובר בתחילת החורף, כי בשלב זה ניתן לראות היטב את כל הצינורות ולזהות בקלות טפטפות סתומות או פיצוצים בצינור.

השיטה הפוליכרומטית - שזה בעצם שם מפוצץ שאומר: "הכל הולך", כולל, כמובן, שילובים של כל השיטות השונות שנזכרו.


מועדי פריחה

ישנה קבוצת צמחים, הנוטה לפרוח ממש בסוף העונה, כאשר שאר העונתיים מסיימים את פריחתם. תופעה זו מאפיינת בעיקר את עונת החורף והיא עלולה לחבל בהתאמת הצבעים שכה עמלתם עליה, מפני שהשחקנים העיקריים שלכם מעולם לא יפגשו על הבמה בשיאם. לכן, כדאי לבסס את החלק העיקרי של התוכנית על צמחים, שמשך פריחתם ארוך. צמחים, שמשך פריחתם קצר, אך יש בהם ענין ויחודיות, כדאי לשלב בתשומת לב רבה כהפתעות נעימות המופיעות לזמן קצר.

79 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page