מי לא אוהב פרחי עונה? אותם צמחים קטנים וחרוצים, המתחילים כשתילים זעירים בכוסיות ותוך זמן קצר צובעים את הגן בצבעים עזים. מי יכול לעמוד בפני קשת האפשרויות שהם מציעים לכל הרוצה לעצב את גינתו ולחדשה מידי עונה או בפני ההפתעות המתוקות שהם טומנים בחובם?
אך האם באמת ההצלחה מובטחת? נראה, שרבים וטובים למדו על בשרם, שצמחים אלו עלולים להיות "כפויי טובה" או מאכזבים, אם לא נבחרו בקפידה וטופלו כיאות. לפניכם כל מה שכדאי לדעת, כאשר רוצים להצליח עם פרחי עונה בגינה.
מה הוא בעצם פרח עונה או צמח עונתי?
צמח עונתי עובר מסלול חיים שלם בעונה אחת: הוא גדל, פורח, יוצר זרעים ולבסוף מת. לעומתו, צמח רב-שנתי אינו מת בסוף התהליך, אלא חוזר ומתחילו מידי שנה בשנה.
לעיתים, אנו מגדירים צמחים מסוימים כ"צמח רב-שנתי המשמש כעונתי". אלו הם צמחים, המתנהגים בארצות מוצאם כצמחים רב-שנתיים, אולם כאשר הם מגיעים אלינו, לאקלים שונה, הם מתקשים לשרוד יותר מעונה אחת. לכן, מבחינה מעשית, אנו מתיחסים אליהם כאל צמחים עונתיים.
אנו, בישראל, מחלקים את הצמחים העונתיים לשתי קבוצות: עונתיים של חורף: מנובמבר עד מאי, ועונתיים של קיץ: מאפריל עד אוקטובר. לא כל העונתיים של הקיץ ישרדו מאפריל עד הסתיו ולכן כדאי לבחור בקפידה את המינים החזקים יותר, או לבצע שתילה נוספת באמצע העונה.
Comments